Preguntes més freqüents

Imatge portada de Preguntes més freqüents
Vàries imatges de Preguntes més freqüents

Aquestes són les preguntes més freqüents que es fa la gent sobre l’ou. Us en oferim les respostes perquè pugueu sortir de dubtes.


La mida de l'ou influeix en la qualitat?

No. La gallina fa els ous més petits quan és més jove. Aquests ous tenen més concentració de nutrients que els més grans. Per tant, la mida no fa la qualitat. En comprar els ous, pensa en l’ús culinari que n’hagis de fer.


Quina diferència hi ha entre els ous blancs i els ous rossos?

La qualitat d’uns i altres és la mateixa, el color de la closca només depèn de la raça de la gallina ponedora. Al nostre país, quasi tots els ous que trobem són rossos.


Per què hem de guardar els ous a la nevera?

Cal evitar al màxim els canvis de temperatura, per això en tot el seu camí des de la granja a la botiga estan a temperatura ambient. Un cop a casa, cal posar-los a la nevera per garantir una millor conservació i manteniment de la seva qualitat.


Els ous caduquen?

La data marcada a l’envàs és una data de consum preferent. Els ous es poden menjar posteriorment, però hauran perdut una certa frescor i qualitats nutricionals. Per evitar qualsevol risc, cal consumir-lo ben cuit. És recomanable consumir-los 7 dies abans de la data de consum preferent.


Quants ous posa una gallina?

La gallina comença a pondre ous quan ha arribat a la seva maduresa, a partir de les 21 setmanes de vida. Posa 1 ou al dia.


Què mengen les gallines?

Mengen una barreja de cereals i d’altres vegetals, vitamines i minerals. La seva composició ha d’estar totalment adequada a les seves necessitats perquè estigui en les condicions òptimes per produir.


Quin és el valor nutritiu de l’ou?

Els ous són aliments que tenen un alt valor nutritiu, ja que proporciona al cos proteïnes, carbohidrats, greix, fibra alimentària, sodi i certes vitamines i sals minerals.