L'ou

Imatge de la portada de L'Ou
Vàries imatges de L'Ou

L’ou és un aliment molt comú i molt implantat en la nostra alimentació d’avui en dia, però tot i així encara hi ha molta informació que es desconeix.

En aquesta secció volem donar resposta a tots els dubtes i preguntes que plantegeu sobre els diferents aspectes relacionats amb els ous.

DECÀLEG:

Els 10 motius principals pels quals és molt recomanable incloure l’ou en la nostra dieta:


  1. Millora del sistema immunitari: l’ou ens ofereix un còctel natural de nutrients clau perquè el sistema immunitari compleixi la seva funció protectora.

  2. Aliment funcional: la clara d’ou té components que li confereixen el paper d’aliment funcional. Això és degut a la gran quantitat de minerals i vitamines que aporta al cos.

  3. Font d’energia: dos ous mitjans aporten al cos el 7% de les calories diàries necessàries per a l’organisme d’un adult.

  4. Capacitat de varietat: l’ou és un aliment amb el qual es poden cuinar centenars de plats diferents per tal de seguir una dieta variada sense que deixi de ser equilibrada.

  5. Aporta proteïnes: els ous aporten al total de la dieta una apreciable quantitat de proteïnes de fàcil digestió i un perfil d’aminoàcids essencials.

  6. Obtenció de colina: els ous són una de les millors fonts dietètiques de colina, nutrient molt desconegut però molt important pel nostre organisme i que pocs de nosaltres obtenim en quantitats suficients.

  7. Ajuda a perdre pes: els ous són altament satisfactoris i faciliten que mengem menys calories, ajudant a no augmentar excessivament el nostre pes. Tenen una puntuació molt alta en l’escala anomenada Índex de Sacietat.

  8. Aliment sense restriccions: els estudis demostren clarament que el consum de fins a tres ous sencers a la setmana és perfectament segur i no hi ha cap evidència de que sigui perjudicial.

  9. Afavoreix el rendiment mental: els ous són aliats de la funció cognitiva i del rendiment intel·lectual millorant tots els processos mentals relacionats amb la concentració, l’aprenentatge i la resistència a l’estrès.

  10. Millora la salut de la pell: l’ou és un aliment que ajuda a aconseguir una pell sana, bonica i radiant. Aporta vitamines i minerals essencials en la salut proporcionant un bon aspecte a la nostra pell.